Elmerin Purjeen etusivulle   Annikakodin etusivulle

Merimatkailu

Ruokailu
Kuljetukset
Majoitus

Yhteystiedot

Merimatkailu

ELmerin Purje sijaitsee Merikarvialla, merellisellä paikkakunnalla. Siellä sijaitsee myös lähes mykistävän kaunis Ouran Saaristo; karuine kivivirtoineen, taustanaan tyhjyys.

Oura on aivan oma maailmansa upeine väreineen, äänineen ja hajuineen. Se on ympäristö, jossa voit paitsi tyhjentää, niin myös ladata omia energioitasi, ja löytää itsestäsi yllättäviä, ehkä kauankin kadoksissa olleita taitoja ja tunnelmia. Voit levähtää meren aaltojen ja merilintujen äänissä, ja heittäytyä syystäkin aivan pieneksi katsellessasi avomeren rajatonta jatkuvuutta.

ELmerin Purje kuljettaa sinut luotettavan luotsin kyyditsemänä Krookan tai Mericampingin laitureista Ouraan; jossa kohteinamme ovat valintasi mukaan Ouraluoto tai Hamskeri.

Luotsituvalla käytössäsi on remontoitu, vanha Luotsiasema sekä Ryssän kasarmi, joka kunnostettiin nykyiseen kuntoonsa v. 2004. Saarella on myös sauna ja pieniä luonnon muovaamia hiekkarantoja, pukukopit sekä kolme wc:tä. Pitkospuita on juuri levennetty, lisätty sekä muutenkin kunnostettu paremmin myös erityisryhmien käyttöön soveltuviksi.

Matkalla voit nauttia suurenmoisen kauniista maisemista (kamera mukaan!) sekä kuljettajan kertomista meritarinoista.

Perillä nautimme valintasi mukaan tarjoiluja sekä tutustumme kohteeseen. Voit myös valita erilaisia aktiviteetteja, joita haluat perillä toteuttaa/kokeilla. Aikataulut, ja saarella olosi, muotoutuvat sen mukaan mitä itse valitset (ryhmäsi valitsee).

Paluu tapahtuu saman turvallisen venekapteenin kuljettamana, valitsemaasi satamaan.

Valmiit matkapaketit

ELmerin Purje tarjoaa lähinnä kolme erilaista matkapakettia:

1.Pikku Elmeri; joka sisältää matkat, tarjoilut valintasi mukaan sekä yhden valitsemasi aktiviteetin (ei saunomista).

2. Iso Elmeri; joka sisältää matkat, valitsemasi tarjoilut sekä useampia aktiviteettejä myös saunomisen ja uimisen, jos niin haluat.

3. Yö Elmeri, joka sisältää matkat, valitsemasi tarjoilut, aktiviteetit sekä yöpymisen, joko Ourassa tai mantereella, tasokkaissa mökeissä.

Aktiviteettejä on erilaisia. Valittavanasi on mm.

- kalastus
- veneajelu
- hyljesaaret
- lintuluodot
- lintubongaus
- valokuvaus
- maalaus
- kädentaidot (mm. korun valmistus)
- luotsituvan historia
- merellisen ruoan valmistus
- kalastajavierailut
- kysy muitakin vaihtoehtoja!

ELmerin Purjeella matkustaessasi käytössäsi on aina mm. pelastusliivit, kiikarit, kompassit ja jopa navigointivälineet. Matka Krookan satamasta Ouraan kestää n. 45 minuuttia, ja jo matkalla voit pongata useita eri merilintuja ehkä jopa hylkeitä. Täytyy kuitenkin muistaa, että merimatkailu vaatii hieman seikkailuhenkeä, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä mm. luontoäitiä kohtaan. Oura on kyllä niin salaperäinen paikka, että siellä vietät helposti aikaa vaikka vain istuen, ihaillen, kuunnellen ja samalla voimaantuen. Esimerkiksi Ouran Luotsiasemalta on lumoavan kauniit ja kauaskantoiset näkymät; satoi tai paistoi. Sadetta ei kannata pelätä sillä Merikarvialla on sata aurinkoista päivää enemmän kuin muualla (jos sääprofeettoja uskotaan) ja kun maalla sataa, kylpee Ouran Saaristo silloinkin auringossa! Ourasta on moni useat kerrat ihaillut maalla riehuvaa ukkosta…

 

© Recare Oy / WebEnna